Markttheater Bar

Met Markttheater Bar brengen we een heerlijk hapje voor bij de voorstelling. We richten ons op het verbeteren van de productieketen van producten waar we ons hard voor maken. Deze brengen we met veel liefde op de markt, soms als intergraal onderdeel van de voorstelling. De inkomsten vloeien terug in de keten én dragen bij aan de ontwikkeling van Het Markttheater. Nu brengen we met veel passie een unieke en ethische cacao op de markt.

De bron

De cacao die wij gebruiken komt van boeren in de Suchitepequez gebergte in Guatemala. Daar wordt gewerkt met hechte gemeenschappen in zeer vruchtbare en rijke voedselbossen, met inheemse Maya Criollo Cacao bomen die zijn geplant door hun voorouders.

Zij en hun leveranciers zetten zich in voor sociale rechtvaardigheid, biodynamische landbouw, ontwikkeling van voedselbossen en het promoten van de medicinale kracht van cacao.

Het proces

Na het fermentatie- en droogproces worden de cacaobonen door vrouwen collectieven gepeld, geroosterd en verwerkt tot cacaoblokken. Door dit traditionele verwerkingsproces wordt de hoge voedingswaarde van cacao behouden. Veel verwerkingsprocessen zoals alkali (Nederlandse) verwerking, gedrukte cacao (om de boter en poeder op te delen) of roosteren op hoge temperatuur vernietigen de gunstige voedingsstoffen die cacao zo gezond maken.

Van de goden, voor ieder

De cacaoboon is het voedsel van de goden voor vele mensen, en wordt daarom Theobroma cacao genoemd! Theo betekent ‘God’ en Broma betekent voedsel.  In het Maya creatie verhaal speelt de cacao een sleutelrol. Cacao heeft de potentie om wonderen te verrichten. Wanneer we het product beter kennen en het leren respecteren snappen we de potentie ervan.

Wij dragen het voedsel van de goden over zee en lucht met handen en op voeten naar de Hollandse markten voor de medicinale potentie van cacao. Het is een van de meest complexe voedselbronnen. Alhoewel er mysteries hangen rond cacao, heeft onderzoek aangetoond dat er veel gezondheidsvoordelen verbonden zijn aan cacao;  hoog in antioxidanten, Rijk aan mineralen, Gezonde vetten, Positieve energie, focus en creativiteit.

Support

Met een aankoop doe je je lichaam en geest een groot plezier, ondersteun je de ontwikkeling van een ethische en regeneratieve cacaoproductieketen én de ontwikkeling van Het Markttheater:

  • Eerlijke prijs voor de boeren
  • Zorg voor het ecosysteem
  • De winst vloeit terug naar cultuur op de markt. De inkomsten herinvesteren wij in het maken van theatervoorstellingen voor op de markt!

Creatief producent Sean Hauser raakte gepassioneerd over cacao na een lang bezoek in Guatemala. Hij bezocht de cacao bossen en boerderijen en leerde van lokale organisaties en artiesten met cacao werken. Hij, fooddesigner Jasmijn Schrofer en de andere leden van het Markttheater dragen zorg voor een meer ethische cacaohandel.

MENU

Fungy Cacao20 gr cacao, cayenne peper, kardemom, kaneel, gember, reishi poeder, vanille extract, Himalaya zout€ 3,50
Cariñito Cacao20 gr cacao, sinaasappel extract, kaneel, kokosnoot olie, kurkuma, zwarte peper, vanille extract€ 3,50