Het Markttheater

Het Markttheater blaast nieuw leven in het theater op de markt. We herwaarderen de markt als plek van ontmoeting, debat en verbeelding. Geen eenzijdige plek van consumptie en marktwerking, maar een unieke plek waar onze samenleving gevormd wordt.

Met een divers team aan theatermakers en kunstenaars maken we voorstellingen die reflecteren op grote sociaal-maatschappelijke thema’s. Het werk van Het Markttheater is brutaal, persoonlijk, muzikaal en speels. We plaatsen het theater op rauwe en open wijze midden op de markt. Zonder pluche en groots onthaal. We zoeken naar nieuwe verbindingen op de markt, en met de buurten daaromheen. We nemen het genre volkstheater serieus en beogen wezenlijk een nieuw publiek aan te spreken. Dat doen we door vanuit het inhoudelijke en artistieke onderzoek terug te schalen naar herkenbare en menselijke verhalen, met oog voor onze interculturele samenleving.

Het Markttheater pint zich niet vast op een stijl. We maken volkstheater in de breedste zin van het woord. Onder artistieke leiding van Sean Hauser onderzoekt het ensemble naar nieuwe vormen waarin laag- en hoogcultuur, westerse en niet-westerse stijlen, onderzocht worden. Het grondbeginsel is een persoonlijke, transparante en interactieve aanpak. De makers/spelers stellen hun eigen positie ter discussie, en zoeken – in het maken en op toneel – een directe interactie met betrokkenen en publiek. Voorstellingen komen tot stand door een collectief maakproces, waarin diverse gemeenschappen, van buurtbewoners tot marktlieden, van wetenschappers tot ambtenaren, betrokken worden.

HET MARKTTHEATER IS

Organisatie

Sean Hauser

creatief producent, dramaturg

Lars Kommers

educatie & community

Gwen Peroti

hoofd productie

Sophie Jansen

hoofd marketing & communicatie

Bram van Gameren

hoofd techniek

Ensemble

Lars Kommers

educatie & community

Sean Hauser

creatief producent, dramaturgGasten (2022)

Amro Kasr

acteur, maker

Yorick Heerkens

acteur/muzikant

Kathlyn Wuyts

actrice/maker

Jasmijn Schrofer

food-designer

Laurien Riha

actrice/maker

Dennie Lukkezen

acteur/maker

Nina Huis

journalist

Julia Vié

journalist

Reinout Bongers

regisseur