Het Markttheater

HET MARKTTHEATER BLAAST NIEUW LEVEN IN HET THEATER OP DE MARKT. WE HERWAARDEREN DE MARKT ALS EEN AGORA. GEEN EENZIJDIGE PLEK VAN CONSUMPTIE EN MARKTWERKING, MAAR EEN UNIEKE PLEK WAAR ONZE SAMENLEVING IN AL HAAR COMPLEXITEIT EN DIVERSITEIT SAMENKOMT.

——

Met ons eigen ensemble maken we voorstellingen over de veranderende wereld, en brengen deze naar een nieuw publiek. Grote maatschappelijke thema’s die onze samenleving beïnvloeden vertalen we naar menselijke en herkenbare verhalen. Onze voorstellingen worden gekenmerkt door een energetische medley van diverse stijlen. Docu-theater meets muziektheater, mime meets spoken word. Centraal staat de ontwikkeling van een intercultureel markttheater dat nieuwe perspectieven verkent, durft te ontwrichten en ontmoetingen aanspoort. Voorstellingen ontstaan vanuit een collectieve brainstorm waarin diverse gemeenschappen, van buurtbewoners tot marktlieden, van wetenschappers tot ambtenaren, betrokken worden. Zo zetten we in om nieuwe verbindingen in de context van de markt.

HET MARKTTHEATER ENSEMBLE

Het ensemble van het Markttheater is een collectief van makers dat zich, onder artistieke leiding van Sean Hauser, constant op organisch wijze verder ontwikkelt. Een rijke troupe aan acteurs, makers, muzikanten/componisten en journalisten die in wisselende samenstellingen voorstellingen maken. Voorstellingen komen voort vanuit een collectieve en interdisciplinaire brainstorm en interactie met buurtbewoners, kenners uit wetenschap, politiek en sociale bewegingen. Zo beoogt het ensemble nieuwe verbindingen te realiseren binnen de context van de markt.

——

“Wij creëren een ruimte voor artistieke dialoog; waar kunst in alle openbaarheid een proces kan zijn. Wij brengen het theater naar de markt omdat we geloven in de vrije en directe ontmoeting die de markt mogelijk maakt. Een plek, midden in de publieke ruimte, waar je de ‘ander’ tegenkomt.”

– Sean Hauser (artistiek leider)

HET MARKTTHEATER TEAM

Sean Hauser

artistiek leider

Sophie Tiersma

productie leider

Letice Braun

hoofd marketing & communicatie

Bram van Gameren

hoofd techniek