Skip to main content

DE LEVENDE KRANT

Beste mensen, welkom bij De Levende Krant. Deze zomer haalt Het Markttheater je uit de dagelijkse sleur en brengen wij jou het laatste nieuws uit jouw eigen buurt en de wereld daaromheen. Want het nieuws, dat raakt ons allemaal. Maar hoe zorgen we dat het nieuws lichtheid, herkenbaarheid en het begrip biedt? Allemaal zaken die we nodig hebben om de ingewikkelde realiteit om ons heen te ontvouwen, te bevragen en te bestormen.

We brengen de krant tot leven, wij brengen u: De Levende Krant!

De Levende Krant is een nieuwsshow waarin (stads)nieuws op aangrijpende, directe en hilarische wijze besproken wordt. Sketches, liedjes, columns en cartoons wisselen elkaar in hoog tempo af, zijn op de huid van de actualiteit en per buurt anders.  Er wordt koffie gedronken met de buurvrouw, ambtenaren en andere gasten, de kaasboer krijgt de microfoon aangereikt, en publiek bepaalt mee hoe de krant eruit ziet. Vanuit een intensieve dialoog met de stadsredactie -waarin journalisten en buurtbewoners zetelen – werpt een divers team aan theatermakers een kritisch licht op de meest actuele en verborgen nieuwswaardigheden uit de buurt en wereld daaromheen.

Duur: 40 minuten
Leeftijd: 10+
Ticket: Gratis entree. Reserveren is nodig en kan op deze pagina.
Reserveren kan ook op locatie wanneer er nog plek is, op de locatie noteren we je gegevens i.v.m. de corona-regels.

Stadsredactie

De stadsredactie van De Levende Krant is een groep bewoners en journalisten die samen journalistiek onderzoek doen. We trekken de stad door op zoek naar nieuwswaardigheden die uiteindelijk vertaalt worden naar scènes. Wil je ook journalistiek theater maken? Leren over live journalism? Samenwerken met journalisten en theatermakers? Word dan lid van onze stadsredactie. Lees hier verder.

Credits

Concept | Sara de Monchy, Sean Hauser Regie | Sara de Monchy, Reinout Bongers Spel/medemaker | Yorick Heerkens, Annelotte van Aarst, Giovanni Brand, Amro Kasr, en gasten Redactie | Katarina Schul, Sara de Monchy, e.a. Dramaturgie | Sean Hauser Scenografie | Han Ruiz Buhrs Tekstbijdrage | Sem Anne van Dijk Campagnebeeld | Sabine Rovers

Sara de Monchy

Reinout Bongers

Sean Hauser

Yorick Heerkens

Annelotte van Aarst

Giovanni Brand

Amro Kasr

Katarina Schul

Han Ruiz Buhrs

Sem Anne van Dijk

WOORDEN OVER

De Levende Krant wordt namelijk echt interessant wanneer het de menselijke gevolgen van grote, vaak abstract klinkende beslissingen concreet maakt. Een mooi klinkend voornemen voor een groenere straat blijkt funest te zijn voor iemands werk of liefdesleven, en zelfs de persoonlijke beslissing van boer Ayoub om te emigreren heeft gevolgen voor een trouwe Instagram-fan.”