Ramblin Tribe

DE RAMBLIN TRIBE, HET MUZIEK ENSEMBLE VAN HET MARKTTHEATER, ONTWIKKELT OPEN WERELDMUZIEK JAMS OP DE MARKT. IEDEREEN IS WELKOM OM ZICH AAN TE SLUITEN BIJ DE JAMS.

De Tribe ziet de markt als een open gemeenschap die staat voor inclusie en hybriditeit. Bij de Ramblin Tribe worden nieuwe territoria verkend, waarin spontaniteit, het onvoorspelbare, de ‘ramblin’, als uitgangspunt worden genomen. Diverse genres zoals Balkan, Afrikaanse, Caribische, Indiase en Braziliaanse muziek worden als vertrekpunt genomen en gaan soms over in elkaar. Je maakt kennis met nieuwe musici , wordt meegenomen in een intense muzikale verbeelding en verhoud je tot experimentele jams die de zintuigen openen en uitnodigen buiten de bestaande kaders te ervaren.

Er wordt een community gecreëerd waar diverse muzikanten elkaar ontmoeten in de directe setting van de markt. Beginnende muzikanten worden uitgedaagd om in het moment uit hun comfortzone te treden en via crossovers en samenwerkingen met ervaren muzikanten een muzikaal avontuur aan te gaan. Improvisatie daagt muzikanten uit zich af te vragen wat zijn of haar rol is in het geheel.

——

Artistiek kern / coördinatoren